Farmářská husa chlazená cca 3-5 kg

Osobní vyzvednutí
Značka: Druhaz
1 255 Kč / ks 278,89 Kč / 1 kg
Na objednávku (>5 ks)

 

Farmářské husy z farmy DRUHAZ jsou ve váhovém rozmezí přibližně od 3,5 kg do 5 kg. Pokud budete mít konkrétní požadavek na velikost husy, napište to prosím do poznámky u objednávky, případně nás kontaktujte telefonicky nebo osobně na obchodě. Husy se budou vydávat ve dvou várkách (viz níže). Z důvodu, co největší čerstvosti při vašem odběru, nám dejte vědět, kdy si husu vyzvednete.

Tohle maso je na objednání. Drůbež máme vždy čerstvou každé úterý a čtvrtek. Objednávku udělejte vždy 2 dny před doručením. 

ZÁLOHA 500 Kč do 30.10. NA OBCHODĚ NEBO ONLINE (Domluva telefonicky 603 248 457)

Farmářské husy budou na obchodě dostupné od 9.11.2022 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: Husa

Skladování: +3 °C

Hmotnost: min. 3 - 5 kg

Trvanlivost: 10 - 14 dní

Země původu: ČR

Vlastní Chov: Ano

Vlastní porážka: Ano

Výrobce:

Farma Druhaz, spol. s.r.o

Na Červeném Hrádku

793 264 01 Sedlčany
                

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

 

Svatomartinská husa 
Víte, kde se vzala tradice svatomartinské husy? A kdo to vůbec byl svatý Martin?

Svatý Martin byl biskupem v Tours ve Francii. Narodil se v dnešním Maďarsku jako římský občan a původně byl voják. A proč se pojí právě husa se sv. Martinem? Před tím než se měl stát biskupem, tak se údajně podle legendy schoval v jedné z pousteven, jenže ho právě husy prozradily svým kejháním, lidé ho našli a jmenovali biskupem. Další legenda praví, že husy rušily svým kejháním bohoslužbu, a tak se staly za trest pečínkou. Ať už je pravda o vzniku tradice jakákoliv, pořádně vypečená husa spolu s dobrým mladým vínem k svátku svatého Martina prostě patří. 


A jak takovou husu správně připravit?

⦁ Vše začíná nákupem. U nás seženete prvotřídní kvalitní bio husu, samozřejmě od prověřeného farmáře. Vždy je dobré znát původ kupovaného masa.

⦁ Husu si den dopředu nasolte a okmínujte, poté ji nechte odpočívat v lednici. Před samotným pečením ji nechte zhruba 2-3 hodiny vyndanou z lednice při pokojové teplotě.

 ⦁ Počítejte s tím, že pečení takové pořádně vypečené husičky bude "chvíli" trvat a to klidně i 12 hodin. Najdete spoustu receptů, ale většina kuchařů preferuje pomalé pečení, někteří dokonce i 15 hodin. 

⦁ Husu vložíte do hlubšího pekáče s víkem, podlijete vodou a necháte péct na nejnižší možnou teplotu. Občas zkontrolujte, dle potřeby podlejte vodou nebo přelejte husu výpekem, maso se nesmí vysušit. Poté odstraníte víko, přidáte teplotu na 180°C a necháte husu zhruba hodinu dopéct, aby se na ní vytvořila pěkně křupavá a zlatavá kůrčička.

⦁ Hotovou pečínku podáváme s červeným nebo bílým zelím a bramborovým či houskovým knedlíkem. K svatomartinské huse doporučujeme kvalitní víno a nebo pivo na zapití.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sezonní drůbež - na objednání
Záruka: 10 dní
Rozdělení drůbežího masa: Celá husa
Vlastní chov: Ano
Vlastní porážka: Ano
Výrobce: Farma Druhaz
Země původu: Česká republika

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení