Kombucha Loklok - Yerba Maté 1l
Detailní popis produktu
Složení: Výluh z Yerba Maté(filtrovaná voda, Yerba Maté), třtinový cukr, kombuchová kultura bakterií a kvasinek, citronová tráva, citronová šťáva, oxid uhličitý, probiotické bakterie Bacillus Coagulans MTCC 5856
Obsah: 1l
Skladování: Podávejte vychlazené. Po otevření spotřebujte do 3 dnů.
Výrobce: Loklok s.r.o.
Panská 2
602 00 Brno
Kombucha je lehký šumivý nápoj, který vzniká spojením těch nejkvalitnějších čajů, trochy cukru a speciálních živých kultur. Miliony lidí po celém světě kombuchu milují pro její zdravotní účinky a návykovou chuť. Skvěle totiž odlehčí plné břicho, povzbudí unavenou hlavu, posílí imunitu – a když je třeba, pomůže zahnat kocovinu. K tomu je veganská, raw, plná vitamínů B a v Lokloku i nepasterizovaná a nealko. Zkrátka dokonalé pití! :-)
Název kombucha nese i rosolovitá kolonie symbiotických bakterií a kvasinek, která zajišťuje správnou fermentaci budoucího kombuchového nápoje. Mnoho lidí tuto kolonii označuje jako kombuchovou houbu – jde o název, který není správný, ale přesto je kvůli konzistenci kombuchy velmi rozšířený.
I když přesný prapůvod kombuchy nejspíš nikdy neodhalíme, díky prvním zmínkám o konzumaci kombuchy víme, že tento nápoj znali a popíjeli už ve 3. století před naším letopočtem v Číně. Svůj název prý kombucha dostala podle korejského lékaře Kombu, který s její pomocí vyléčil zažívací potíže japonského císaře. Ke jménu lékaře Japonci připojili označení pro čaj, cha, a tak vznikl název, kterým kombuchu označujeme dodnes. Kombucha se postupně rozšířila napříč Asií a v 19. století doputovala do Ruska, kde ji pro její účinky začali připravovat téměř v každé domácnosti a poprvé i vědecky zkoumat. Po první světové válce a návratu legionářů z východní Evropy si kombuchu oblíbili i Čechoslováci a postupně získala fanoušky v mnoha dalších zemích, například v USA nebo Austrálii.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvé |
---|---|
Záruka: | 6 měsíců |
Obsah: | 1l |