Svatomartinská husa chlazená cca 4,5 kg

Rozvoz ČB do 5 km Osobní vyzvednutí Chlazené Záruka čerstvosti cca
1 749 Kč / ks 388,67 Kč / 1 kg
Vyprodáno
Možnosti doručení

Svatomartinská husa z Naší Farmy jsou ve váhovém rozmezí přibližně od 4,5 kg do 6 kg. Pokud budete mít konkrétní požadavek na velikost husy, napište to prosím do poznámky u objednávky, případně nás kontaktujte telefonicky nebo osobně na obchodě. Husy se budou vydávat ve dvou várkách (viz níže). Z důvodu, co největší čerstvosti při vašem odběru, nám dejte vědět, kdy si husu vyzvednete.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: Husa

Skladování: +3 °C

Hmotnost: cca 4,5 kg

Trvanlivost: 10 - 14 dní

Země původu: ČR

Vlastní Chov: Ano

Vlastní porážka: Ano

Výrobce: Naše Farma + další farmy dle kapacity
                

Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

 

Svatomartinská husa 
Víte, kde se vzala tradice svatomartinské husy? A kdo to vůbec byl svatý Martin?

Svatý Martin byl biskupem v Tours ve Francii. Narodil se v dnešním Maďarsku jako římský občan a původně byl voják. A proč se pojí právě husa se sv. Martinem? Před tím než se měl stát biskupem, tak se údajně podle legendy schoval v jedné z pousteven, jenže ho právě husy prozradily svým kejháním, lidé ho našli a jmenovali biskupem. Další legenda praví, že husy rušily svým kejháním bohoslužbu, a tak se staly za trest pečínkou. Ať už je pravda o vzniku tradice jakákoliv, pořádně vypečená husa spolu s dobrým mladým vínem k svátku svatého Martina prostě patří. 


A jak takovou husu správně připravit?

⦁ Vše začíná nákupem. U nás seženete prvotřídní kvalitní bio husu, samozřejmě od prověřeného farmáře. Vždy je dobré znát původ kupovaného masa.

⦁ Husu si den dopředu nasolte a okmínujte, poté ji nechte odpočívat v lednici. Před samotným pečením ji nechte zhruba 2-3 hodiny vyndanou z lednice při pokojové teplotě.

 ⦁ Počítejte s tím, že pečení takové pořádně vypečené husičky bude "chvíli" trvat a to klidně i 12 hodin. Najdete spoustu receptů, ale většina kuchařů preferuje pomalé pečení, někteří dokonce i 15 hodin. 

⦁ Husu vložíte do hlubšího pekáče s víkem, podlijete vodou a necháte péct na nejnižší možnou teplotu. Občas zkontrolujte, dle potřeby podlejte vodou nebo přelejte husu výpekem, maso se nesmí vysušit. Poté odstraníte víko, přidáte teplotu na 180°C a necháte husu zhruba hodinu dopéct, aby se na ní vytvořila pěkně křupavá a zlatavá kůrčička.

⦁ Hotovou pečínku podáváme s červeným nebo bílým zelím a bramborovým či houskovým knedlíkem. K svatomartinské huse doporučujeme kvalitní víno a nebo pivo na zapití.

Doplňkové parametry

Kategorie: Farmářské maso - Kachna, Králík, Husa, Krůty, Slepice
Záruka: 10 dní
Rozdělení drůbežího masa: Celá husa
Vlastní chov: Ano
Vlastní porážka: Ano
Výrobce: Farma Druhaz
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: