Svatomartinská husa chlazená cca 4,5 kg
Detailní popis produktu
Složení: Husa
Skladování: +3 °C
Hmotnost: cca 4,5 kg
Trvanlivost: 10 - 14 dní
Země původu: ČR
Vlastní Chov: Ano
Vlastní porážka: Ano
Výrobce: Naše Farma + další farmy dle kapacity
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.
Svatomartinská husa
Víte, kde se vzala tradice svatomartinské husy? A kdo to vůbec byl svatý Martin?
Svatý Martin byl biskupem v Tours ve Francii. Narodil se v dnešním Maďarsku jako římský občan a původně byl voják. A proč se pojí právě husa se sv. Martinem? Před tím než se měl stát biskupem, tak se údajně podle legendy schoval v jedné z pousteven, jenže ho právě husy prozradily svým kejháním, lidé ho našli a jmenovali biskupem. Další legenda praví, že husy rušily svým kejháním bohoslužbu, a tak se staly za trest pečínkou. Ať už je pravda o vzniku tradice jakákoliv, pořádně vypečená husa spolu s dobrým mladým vínem k svátku svatého Martina prostě patří.
A jak takovou husu správně připravit?
⦁ Vše začíná nákupem. U nás seženete prvotřídní kvalitní bio husu, samozřejmě od prověřeného farmáře. Vždy je dobré znát původ kupovaného masa.
⦁ Husu si den dopředu nasolte a okmínujte, poté ji nechte odpočívat v lednici. Před samotným pečením ji nechte zhruba 2-3 hodiny vyndanou z lednice při pokojové teplotě.
⦁ Počítejte s tím, že pečení takové pořádně vypečené husičky bude "chvíli" trvat a to klidně i 12 hodin. Najdete spoustu receptů, ale většina kuchařů preferuje pomalé pečení, někteří dokonce i 15 hodin.
⦁ Husu vložíte do hlubšího pekáče s víkem, podlijete vodou a necháte péct na nejnižší možnou teplotu. Občas zkontrolujte, dle potřeby podlejte vodou nebo přelejte husu výpekem, maso se nesmí vysušit. Poté odstraníte víko, přidáte teplotu na 180°C a necháte husu zhruba hodinu dopéct, aby se na ní vytvořila pěkně křupavá a zlatavá kůrčička.
⦁ Hotovou pečínku podáváme s červeným nebo bílým zelím a bramborovým či houskovým knedlíkem. K svatomartinské huse doporučujeme kvalitní víno a nebo pivo na zapití.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kachna, Králík, Husa |
---|---|
Záruka: | 10 dní |
Rozdělení drůbežího masa: | Celá husa |
Vlastní chov: | Ano |
Vlastní porážka: | Ano |
Výrobce: | Farma Druhaz |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.