Magazín

Přírodní Kosmetika Herbalka

V malé rodinné manufaktuře v podhůří Jizerských hor se Tomáš rozhodl vyrábět přírodní kosmetiku, bez chemie a bez barviv. Zaměřil se na mýdla a postupně se jeho sortiment rozšířil i o vyhledávané krémy, masti a balzám na rty. Mezi jeho největší taháky patří Zinkáček, který je určen na problematickou a citlivou pleť a samozřejmě mýdla. Ty jsou pro větší účinnost doplněná esenciálními oleji s aromaterapeutickými účinky.  Podívejte se na celou jejich nabídku, kterou můžete koupit v našem e-shopu.  Lipsík  Trápí vás popraskané a dehydratované rty? Chcete svou pokožku ošetřovat čistě přírodním, ručně vyráběným balzámem na rty? ...

Křupavé Strouhanky

Máte pocit, že na klasickém smaženém řízku se nedá nic zkazit nebo naopak vylepšit? Máme pro vás článek plný tipů pro ten nejdokonalejší řízek na světě. Blíží se Vánoce a silvestr, tak je třeba trochu potrénovat a připravit svým hostům to nejlepší, co jim můžete nabídnout. V mnoha domácnostech se na Vánoce připravuje klasicky kapr nebo jiná ryba, často také kuřecí nebo krůtí řízek. My jsme připravili pár rad na to, jak připravit s Křupavými strouhankami  ty nejlepší řízky pro štědrovečerní tabuli. Na rybí maso můžete použít klasickou Křupavou strouhanku , příjemně dochucenou Bylinkovou strouhanku  nebo Strouhanku s citronov...

Bretaňská sůl

Není sůl jako sůl, to už v dnešní době víme. Můžeme vybírat ze široké škály druhů - kamenná, mořská, himalájská, kouřová a spousty dalších. Mezi evropské speciality rozhodně patří sůl bretaňská z francouzské oblasti Guerande, často také nazývaná Keltskou mořskou solí nebo Sel de Guerande. Je natolik výjimečná, že získala chráněné označení původu PGI, stejně jako třeba šampaňské nebo Parmská šunka. A čím je tato sůl tolik odlišná? Je plodem oceánu, slunce a větru. Vzniká v mělkých salinách na pobřeží Atlantského oceánu, kde jsou solná pole lemována vrstvou přírodního jílu a písku. Právě jíl pozitivně ovlivňuje složení soli a ionizuje mineráln...

Kombucha

Hledáte zdraví prospěšný povzbuzující nápoj plný kofeinu? A už jste vyzkoušeli fermentovaný drink kombucha? Jde vlastně o prokvašený zelený nebo černý čaj kyselé chuti, který kvasí pomoci shluku kvasinek - tzv.matky. Matka je rosolovitá kolonie bakterií a kvasinek, která zfermentuje slazený čaj.   Předpokládá se, že pochází z východní Asie (pravděpodobně Čína), ale je populární v celé Asii a v severní Americe, především v Rusku a v USA. Je velmi zdravá, ostatně jako všechny ostatní kysané potraviny.  K její výrobě je potřeba získat sehnat “matku” a potom se už můžete dát do experimentování s různými druhy čajů a jejich s...