Gouda stará

Po celé ČR Záruka čerstvosti
422,50 Kč 845 Kč od 169 Kč - –5 % –6 % až –6 %
Gouda stará
422,50 Kč 845 Kč od 169 Kč - –5 % –6 % až –6 % 169 Kč / ks 399 Kč / ks 789 Kč / ks od 169 Kč / ks 84,50 Kč / 100 g 79,80 Kč / 100 g 789 Kč / 1 kg
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
24.5.2024 24.5.2024 24.5.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Starý kravský sýr zrající nejméně 12 měsíců. Vyznačuje se neodolatelnou máslovou chutí, kterou doprovází chuť karamelu. V sýru najdeme i typické křupinky soli a kaseinu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Gouda stará sýr je tradiční holandský sýr, který se vyrábí z kravského mléka. Jeho jméno pochází z města Goudy v Nizozemsku, kde se tento sýr vyrábí již po staletí.

Gouda stará sýr má charakteristickou tvrdou až středně tvrdou texturu a typickou světle žlutou barvu. V závislosti na době zrání se může lišit v chuti a vůni. Starší gouda sýry mají silnější a pikantnější chuť a vůni, zatímco mladší gouda sýry mají jemnější a lehčí chuť.

Výroba gouda sýru začíná standardním procesem syrování mléka. Poté se syrovátka oddělí a zbytek mléka se zahřívá, přidávají se kultury kvasinek a bakterií, a poté se přidá syřidlo, které způsobí srážení mléka. Vzniklá sraženina se poté nakrájí na malé kousky a nahromadí se do formy, kde se syr vyždímá a odtekající syrovátka se odebírá. Poté se sýr nasolí a uloží se do sklepa na zrání, kde se nechá zrát po dobu několika měsíců až několika let, přičemž se otáčí a pravidelně se kontroluje.

Gouda stará sýr se často podává na chuťovky, s chlebem a máslem nebo jako součást sýrových talířů. Je také oblíbeným ingrediencí v různých jídlech, jako jsou sendviče, saláty a pizzy.

Každý sýr je krájený čerstvý dle objednávky.

Výživové hodnoty na 100 g

Energetická hodnota
1653 kJ/ 399 kCal
Tuky 33,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy g
- z toho cukry g
Bílkoviny
25,2 g
Sůl
1,2 g
Tuk v sušině
min. 48%

 

Složení: pasterované kravské mléko, kuchyňská sůl, sýrařské kultury, syřidlo, konzervant: (dusičnan sodný, chlorid vápenatý), barvivo: annato

Délka zrání: 1 rok

Alergeny: Kravské mléko a mléčné produkty

Skladování: Doba minimální trvanlivosti produktu je uveden na sýru. Skladujte při teplotě max. 16°C

Trvanlivost: 1 měsíc. Datum minimální trvanlivosti produktu je uveden na výrobku. 

Země původu: Nizozemsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: